Gå til hovedinnhold Gå til footer

FAKTA

Prosjekteier: Andreas Bakken

Status: Realisere pilotprosjekt gjennom dyrking i oppvarmet tunnel i 2021. Jobber videre mot veksthus i 2022.

Byggestart: Høsten 2020 for bygging av tunnel. Tidligst høsten 2021 for veksthus. Investering: Pilotprosjekt i tunnel: 7-10 MNOK, veksthus 60-80 MNOK.

Arbeidsplasser: Prosjektet forventer å kunne generere 5-7 arbeidsplasser i pilotperioden, og 20-30 arbeidsplasser i veksthus.

KONTAKT

Andreas Bakken

Forestia

Prosjektbeskrivelse

Bygge opp grøntproduksjon i veksthus og tunnel i tilknytning til tilgjengelig spillvarme fra Forestia på Braskereidfoss. 

Ressursgrunnlag

Spillvarme fra Forestia, vann fra Glomma og potensielt CO2 fra biokull og eller biogassproduksjon. 

Samfunnsnytte

70% Av all frukt og grønt importeres i dag til Norge. Gjennom god ressursutnyttelse har vi muligheten til å produsere kortreiste norske grøntprodukter, med minimale utslipp på Braskereidfoss. 

« Som bonde og grønnsakprodusent er jeg opptatt av at landbruket er, og skal være, en viktig del av løsningen på det grønne skiftet. Løsninger i mine produksjoner som bidrar til redusert råvarebruk, avfall, utslipp og energiforbruk er svært interessant.  Samtidig er dette parameter som slår positivt ut på bunnlinja.

- Å samle næringsaktører slik prosjektet har gjort er av stor verdi. Prosjektet Sirkulære Solør har ført til økt kunnskap og fokus på slike muligheter. Prosjektet har satt i gang prosesser som kan bidra til at vi her i regionen får etablert bedrifter og produksjoner med sirkulære løsninger til nytte for både for miljøet og økonomien. »

- Andreas Bakken, Grinder

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette. Du kan lese om vår bruk av informasjonskapsler under personvern.