Gå til hovedinnhold Gå til footer

FAKTA

Prosjekteier: Hedmark Biogass v/ Eivind Mehl

Status: Det er gjennomført betydelig kartlegging av ressursgrunnlag og teknologi i forporsjekt, det arbeides med teknologilevrandører og samskaping med det offentlige for realisering

Byggestart: Så raskt som mulig

Investering: Fra 100 MNOK

Arbeidsplasser: 20 personer, direkte og indirekte

KONTAKT

Eivind Mehl

Forestia

Prosjektbeskrivelse

Mål om å etablere en biogassfabrikk i Solør

Ressursgrunnlag

Landbruksavfall, matavfall og annet organisk avfall 

Samfunnsnytte

Biogass er klimavennlig energi til bruk for ulike formål. I tillegg vil en biogassfabrikk produsere biogjødsel, som sørger for at næringsstoffer går i sirkel, fra jord til bord, til jord igjen.  En etablering vil bidra til å redusere CO2 utslippet  med opp til ca. 4 000 tonn CO2 ekv. 

« Solør, og regionene rundt har en svært viktig del av landets matproduksjon. En biogassfabrikk vil sørge for bærekraftig og sirkulær landbruksproduksjon, i tillegg til å bidrar til ren energi. Prosjektet vil gi stor verdi for landbruket og samfunnet forøvrig. Vi må skape verdier av våre ressurser lokalt. En biogassfabrikk i Solør, gir regionen et grønt næringsløft. »

- Eivind Mehl, gårdbruker og gründer

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette. Du kan lese om vår bruk av informasjonskapsler under personvern.