Gå til hovedinnhold Gå til footer

FAKTA

Prosjekteier: Standard Bio

Status: Det gjennomføres et forprosjekt nå, som vil danne grunnlag for videre satsing og investering.

Byggestart: 2021-2022

Investering:Opp mot 50 MNOK

Arbeidsplasser: 5-15

KONTAKT

Ove Lerdahl

Forestia

Prosjektbeskrivelse

Bygge opp biokullproduksjon på Braskereidfoss, for å kunne levere både biokull, varme og potensielt CO2.

Ressursgrunnlag

Spillvarme fra Forestia, vann fra Glomma og potensielt CO2 fra biokull og eller biogassproduksjon. 

Samfunnsnytte

Biokull er en viktig løsning for å kunne binde karbon gjennom å utnytte fotosyntesen. Kombinert med å kunne levere både varme og CO2 vil et biokullanlegg kunne bidra
til å utløse mer omkringliggende industri. 

« Endelig en realistisk mulighet for varig sirkulær verdiskaping. Som seriegründer i ”grønt” vet jeg hvor tungt det er å starte fra null. I settingen til Sirkulære Solør innebærer en mulighet til å bygge det nye på noe svært velfungerende. Dette reduserer nedside og gir mulighet for en raskere positiv utvikling enn normalt. Dette er en perfekt setting for å realisere Standard Bios karbon negative konsept i full industriell skala. Troen på mulighetene her er så stor at jeg har medvirket til en selskapsetablering allerede. »

- Ove Lerdahl, daglig leder, ClimateNegative AS

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette. Du kan lese om vår bruk av informasjonskapsler under personvern.