Gå til hovedinnhold Gå til footer

FAKTA

Bedrift: Forestia

Status: Styrevedtak på at anlegget skal realiseres under forutsetning av at prosjektet støttes med 80 MNOK fra det offentlige.

Byggestart: Forventet byggestart i 2021

Investering: 250 MNOK

Arbeidsplasser: 100 Stk

Forestia

Prosjektbeskrivelse

Bygge nasjonalt senter for avfallstrevirkevirke på Braskereidfoss. Avfallstrevirket skal renses og benyttes inn i sponplateproduksjon. 

Ressursgrunnlag

1,3 millioner tonn avfallstrevirke som i dag bare blir brent til energi. 

Samfunnsnytte

Avfallstrevirke er en klimavennlig ressurs som både vil binde karbon og skape arbeidsplasser og næringsutvikling. Anlegget har potensial til binde 300.000 tonn CO2 per år, ved full produksjon, som normalt ville blitt brent og gitt utslipp. 

 

« Vår produktutvikling er en kontinuerlig prosess hvor fokuset er hele verdikjeden. Vi ser på råvarene, vi ser på produksjonsprosessen, vi ser på selve produktene, og vi tenker gjenbruk og miljø. Akkurat nå har vi spesielt fokus på å legge til rette for at avfallstrevirke kan resirkuleres hos oss og bli en viktig del av vårt råvaregrunnlag i framtida. Dette blir sirkulær økonomi i praksis her på Braskereidfoss. Prosjektet Sirkulære Solør er en unik arena som bidrar til realisering av både våre og regionen sine bio-satsninger. Erfaringene med Sirkulære Solør er veldig positive – dette er industriutvikling på sitt beste »

- Espen Svenneby, fabrikksjef

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette. Du kan lese om vår bruk av informasjonskapsler under personvern.